Whisky of Whiskey, water of ijs?

Het antwoord lag bij F.D. Roosevelt Whiskybar & Club

Laatst stond onze Lions werkvergadering in het teken van een whisky-proeverij op locatie bij de F.D. Roosevelt Whiskybar & Club in Bergen op Zoom.

Wij werden hier gastvrij ontvangen door eigenaresse Elise van Tol, die in de kelder onder haar winkel / drankenhandel DH17 een mooie en zeer sfeervolle trendy bar gerealiseerd heeft, waar diverse proeverijen (whisky, gin en rum) verzorgd kunnen worden voor groepen.

Wij mochten die avond plaatsnemen aan feestelijk aangeklede tafeltjes met voor iedereen een proeverij tableautje met daarop 3 gevulde whiskyglaasjes: een Amerikaanse, een Ierse en een Schotse whisky. Als apéritief kregen wij een speciaal door Elise gemaakte whisky cocktail, waarmee de sfeer er gelijk goed in kwam.

Tijdens de proeverij vertelde Elise uitgebreid en gepassioneerd over haar affiniteit met whisky. Uiteraard kwam het taalkundig weetje aan de orde, of whisky mét of zonder tussen-e geschreven dient te worden, dus ‘whiskey’ of gewoon ‘whisky’. De oorsprong hiervan ligt hem in het land van herkomst. De schotse whisky dient dus gewoon zonder tussen-e geschreven te worden; de Amerikanen en Ieren hanteren ‘whiskey’.

Kortom, een zeer geslaagde avond, waarbij we ook nog wat geleerd hebben.

Wij kijken met bijzonder veel plezier terug op deze happening; zeker voor herhaling vatbaar.

Voor een impressie klik op de onderstaande foto’s om ze te vergroten.

Deel dit bericht