Hier doen we het allemaal voor!

Asperge event 2022 in het teken van opvang Oekraïners in Roosendaal

In het kader van ons goede doel voor het Asperge Event, hadden wij bezoek van Helga Hermans, directeur Sociaal Domein van de gemeente Roosendaal, die ons een inkijkje gaf over de opvang van Oekraïense vluchtelingen die in Roosendaal zijn en worden opgevangen.

Helga vertelde dat binnen de veiligheidsregio’s opvanglocaties geregeld moeten worden voor de Oekraïense vluchtelingen, voornamelijk moeders met kinderen.

In Roosendaal is daartoe het leegstaande verzorgingstehuis ‘De Brink’ aangewezen als opvanglocatie, waar de kamers omgebouwd zijn tot kleine studio’s. Momenteel zijn ca. 130 mensen opgevangen, waarbij de verwachting is dat dit aantal groeit tot 200. Inmiddels is er ook een ISK (internationale Schakel Klas) opgezet voor onderwijs.

Er is dringend behoefte aan o.a. koelkasten, wasmachines, stofzuigers en fietsen, kortom allerhanden huishoudelijke spullen, die de gezinnen goed kunnen gebruiken. Tevens is voor hen gratis reizen met het openbaar vervoer geregeld.

Helma geeft aan dat alle hulp in de vorm van spullen meer dan welkom is.

Wij danken Helga voor deze heldere uiteenzetting en roepen eenieder op om zijn best te doen in relatie tot het Asperge Event en de dringende hulp voor de Oekraïense vluchtelingen.

Deel dit bericht