Scouting St. Jan Roosendaal

Scouting St. Jan is opgericht in Roosendaal in 1944. Veel jongeren toen en nog meer jongeren nu, brengen bij onze scoutinggroep hun vrije tijd door. Sinds 1969 zijn wij gehuisvest aan de Visdonkseweg 1a te Roosendaal van waaruit wij onze activiteiten ontplooien. Een ideale locatie, want onze poort grenst letterlijk aan het Visdonkse bos!

Iedere week staan zo’n 35 vrijwilligers klaar om onze 140 leden weer een leuke dag te bezorgen. 9 verschillende speltakken, met leeftijden variërend in leeftijd van 5 tot 19 jaar, bieden wij het hele jaar door een gevarieerd programma. Denk hierbij aan koken op kampvuur, pionieren, tochten met tochttechnieken etc. Naast de reguliere draaizaterdagen organiseren we ook 4 kampen gedurende het jaar met natuurlijk als hoogtepunt ons traditioneel zomerkamp in de eerste week van de basisschool vakantie.

Zoals gezegd, dit alles doen we vanuit ons HK (hoofdkwartier) aan de Visdonkseweg. Dit gebouw (houten barrakken) is half jaren 60 geplaatst en hebben we, sinds we hier zijn ingetrokken, van de gemeente Roosendaal gehuurd. Begin 2017 hebben we deze van de gemeente overgenomen en zijn nu dus in eigen beheer. Met het oog op de toekomst moest er veel aan het HK worden verbouwd. Het kwam er eigenlijk op neer dat de complete binnenkant moest worden gestript en opnieuw worden opgebouwd. Dankzij giften en sponsoren hebben we al veel weten te bereiken in een korte periode. Zo hebben we alle muren en plafonds, met de oude isolatie verwijderd, en alles opnieuw geïsoleerd en betimmerd. Ook is alle elektra en verlichting vernieuwd. Momenteel worden de ruimtes nog verwarmd met oude inefficiënte gaskachels. Dankzij de Lions zijn we nu in staat deze te vervangen voor een efficiënte cv-installatie. Verder staat nog op de planning een nieuwe natte groep, dubbele beglazing en alarm/CO2 meldinstallatie. Daarmee zou het HK klaar moeten zijn voor de toekomst en kunnen onze leden en leiding nog vele jaren met veel plezier hun hobby uitvoeren.

U bent altijd welkom op onze club om een kijkje te komen nemen naar de voortgang. De koffie staat altijd klaar.

 

Deel dit bericht