Eden Kids Foundation

Eden Kids Foundation Pietermaritzburg, Kwazulu Natal, Zuid Afrika

Zuid Afrika is één van de landen ter wereld waar de verschillen tussen arm en rijk het grootst zijn. Jarenlange Apartheid heeft grote bevolkingsgroepen in de zogeheten Townships in armoede laten leven en de periode nadat Mandela aan de macht gekomen is heeft hier nauwelijks iets aan veranderd.

Als gevolg van deze armoede in Townships zijn vaak de meest zwakke bewoners de dupe en dat zijn de kinderen. In de stad Pietermaritzburg in de provincie Kwazulu Natal probeerden kinderen te overleven van wie een behoorlijk aantal geen ouders meer had of ouders die niet goed voor hen konden zorgen. Deze kinderen gingen veelal niet naar school, hadden niet dagelijks te eten, waren ook niet altijd zeker van dezelfde slaapplaats en hebben vaak te maken met geweld en criminaliteit. De leeftijd varieerde van 2 t/m 18 jaar.

Om deze situatie een halt toe te roepen heeft pastoor Joel Ruttenberg de Eden Kids opgericht aan de rand van een Township waar een deel veel kinderen dagelijks een aantal uren verblijven. Bij de Eden Kids komen dagelijks tussen de 80 en 100 kinderen.

De Eden Kids Foundation zorgt ervoor dat kinderen elke dag twee gesmeerde boterhammen krijgen wat voor veel kinderen de enige maaltijd is. Ook wordt er les gegeven ter ondersteuning van de school en wordt er geleerd hoe je als kinderen met elkaar kunt spelen en wat normale omgangsvormen zijn.

De Eden Kids zorgt dat de kinderen deels een normaal bestaan hebben in een liefdevolle omgeving.

De Eden Kids is voor haar bestaan volledig afhankelijk van donateurs omdat de overheid vrijwel niets ondersteunt. Door deel te nemen aan het 10e Asperge Event ondersteunt u de Eden Kids. Zo heeft u niet alleen een geweldige avond, maar ook een goed gevoel, omdat door deze avond de Eden Kids ondersteund worden. De kinderen zijn hiervoor zeer dankbaar.

Meer weten? Kijk op de Eden Kids website.

Deel dit bericht