Kerstdiner 2022, was geen illusie … maar een warm samenzijn met heerlijke muzikale ondersteuning en verrassende gerechten!

Kerstdiner 2022 … illusie en mindf*ck of toch een warm samenzijn?

Het traditionele Kerstdiner werd dit jaar, na 2 jaar afwezigheid vanwege de COVID perikelen, weer georganiseerd bij Hotel Restaurant Central Sistermans. De avond werd in stijl bezocht door een mooi gezelschap, allen in vol ornaat in Black Tie en lakschoenen…! Bij binnenkomst in de tuinkamer werden we feestelijk onthaald met een heerlijk glas cava, traditioneel aangeboden door ons nestor lid Jan Maas, vanwege zijn verjaardag op Eerste Kerstdag.

Er was een viertal statafels opgesteld met slechts enkele barstoelen, waaruit we

konden opmaken, dat het Kerstdiner een staande aangelegenheid werd!

Al snel kwam er een heerlijke amuse, waarbij de wijnglazen gevuld werden met witte of rode wijn. Intussen konden we op de tafels het menukaartje bewonderen en zien wat voor heerlijks er ons deze avond te wachten stond. Dit beloofde een heerlijk diner te worden.

Plots kwam een voor ons vreemd heerschap in smoking binnen; eigenlijk viel hij helemaal niet op, vanwege de congruentie met onze outfit. Maar hij bleek bij nader onderzoek en informeren een goochelaar te zijn genaamd Janse Heijn. Met elastiekjes, kaarten en verzegelde envelopjes wist hij de aandacht van ons allen te pakken: vol verwondering en grote vraagtekens bij ons achterlatend verliet hij na zijn acts onder groot applaus. Wij stonden er allemaal met onze neuzen bovenop en stonden perplex van het feit dat we niet konden achterhalen wat de truc achter de truc was … Zoiets noem je dus een echte Mindf*ck …!

Halverwege het menu nam onze president Ramon het woord, door ons vertrekkende lid Chiel naar voren te roepen, om hem namens ons allen toe te spreken.

Ruim 12 jaar is Chiel lid geweest van Lionsclub Roosendaal en daarin was hij ons ‘duurzaamheidsgeweten’. Ramon overhoorde hem om te zien of hij nog iets opgestoken had als Lion? Zo werd op ludieke wijze, met de ‘Smoking for dummies’ in de hand, Chiel zijn outfit beoordeeld en hij voldeed aan alle criteria, waarbij alleen de lakschoenen niet zwart waren…

Met de overhandiging van een grote bos bloemen voor Hella namen wij afscheid van hem, waarna Chiel ons bedankte voor de fijne afgelopen 12 jaren.

Even later introduceerde Richard van Diest een welkome afwisseling tijdens ons heerlijke kerstdiner! Zijn oud-collega Patricia Foort, zangeres van soul, disco, jazz en gospel, kwam ons verrassen met haar heerlijke en warme stem. Zij zong voor ons verscheidene populaire kerstsongs, waarbij soms uit volle borst werd meegezongen door menig Lion! Omdat zij niet met een hele band binnen komt heeft ze dus weinig ruimte nodig, terwijl zij er toch iets groots en onvergetelijks van maakt. Wij hebben in elk geval genoten van haar aanwezigheid en geweldige stemgeluid.

Zo liep het zachtjes aan richting het einde van dit heerlijke kerstdiner en vertrokken de Lions langzaamaan weer richting hun thuislocaties.

Wij kunnen, met dank aan de programmacommissie, terugzien op een mooie kerstbijeenkomst!

Deel dit bericht