Bewoners Bloemschevaert genoten van heerlijke wandeling en lunch met Lionsclub Roosendaal.

Op zaterdag 16 september heeft de Lions Roosendaal de inmiddels traditionele wandeling en lunch met de bewoners voor het centrum voor Wonen en Zorg de Bloemschevaert georganiseerd.

Aan deze wandeling namen 16 oudere bewoners deel waarvan velen al op hoge leeftijd zijn. Sommigen wandelen nog zelf, maar velen worden geduwd in een rolstoel. Wat deze bewoners vaak gemeen hebben is dat ze eenzaamheid ervaren en deze wandeling is een moment van lekker buiten zijn, goed eten en vooral een fijn gesprek voeren. Voor ons als Lions is het ook zeer waardevol om soms bijna een eeuw geschiedenis te bespreken en te horen hoe sommigen de crisis jaren al tiener eind jaren 30 van de vorige eeuw te hebben beleefd en hoe de oorlogsjaren zijn geweest. En hoe brachten we destijds onze vrije tijd door en de rol van sociale media, Instagram en chat GPT zijn voor de bewoners wonderlijke zaken.

Het is elke keer weer een verrijking om deze middag te beleven en we zeggen altijd misschien tot volgend jaar omdat op deze hoge leeftijd een jaar verder niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Wat wel vanzelfsprekend is, is dat de Lions Roosendaal dit initiatief jaarlijks blijven doen. Voor iedereen was het weer een geweldig dag en daar doen we het voor. Tot volgend jaar weer!

Deel dit bericht