Auto recycling 2.0 – Bedrijfsbezoek aan Venyard / Van der Ven Auto’s B.V.

Wij werden (met 17 man ‘sterk’) ontvangen door Martijn Traas, directeur van Van der Ven Auto’s B.V. en Venyard, die een presentatie verzorgde over Van der Ven Auto’s en het ontstaan van het recente bedrijfsonderdeel.

Martijn Traas aan het woord.

Sinds de oprichting in 1979 hielden wij ons bezig met het inzamelen en verwerken van wat in de volksmond ‘oud ijzer’ wordt genoemd. Vanaf de jaren ’90 zijn we ons gaan specialiseren in het inkopen, ophalen en verwerken van sloopauto’s. Vanaf 2005 is er structureel geïnvesteerd in professionalisering en automatisering van de organisatie. Dat maakt dat we zijn uitgegroeid tot marktleider en grootste demontage/recycling bedrijf in de Benelux. Wereldwijd doen wij export van onderdelen en auto’s. Daarnaast heeft Van der Ven Auto’s een nevenvestiging Venyard self service auto-onderdelen. Hier haal je zelf je onderdeel van één van onze auto’s betaalt een vaste lage prijs per soort onderdeel.

Van der Ven Auto’s B.V. en de weg naar ‘GROENE(RE) AUTOMOTIVE | MVO’
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is nadrukkelijk verweven in onze strategie én filosofie. Dit komt met name tot uiting in het recyclingpercentage van demontageauto’s dat op 95% ligt. Hierin werken wij nauw samen met ARN (Auto Recycling Nederland) en we hebben diverse certificeringen van ondermeer Stiba, ISO9001, KZD***, etc. die de kwaliteit van onze dienstverlening en producten bestendigen.

Wij keken onze ogen uit…
Het totale bedrijf heeft de laatste 2 decennia een flinke groei doorgemaakt, waarmee zij tot het topsegment van deze branche behoren, momenteel met ca. 135 medewerkers. Na de presentatie hebben wij middels de rondleiding met eigen ogen kunnen waarnemen hoe de bedrijfsprocessen in de realiteit verlopen en hoeveel onderdelen men van bijna elk automerk of type wel op voorraad heeft.

Kortom, in Roosendaal mag men met recht trots zijn op een dergelijk bedrijf, dat een prominente plaats inneemt in de recyclebaarheid en verantwoorde sloop van auto’s.

Deel dit bericht