Pioniers met compleet concept in waterplanten. Lions bedrijfsbezoek aan waterplantenkwekerij Moerings.

Wij van Lionsclub Roosendaal verkeerden onlangs in de bevoorrechte positie om een bedrijfsbezoek te brengen aan de Roosendaalse waterplantenkwekerij Moerings. Ook binnen de muren en glazen kassen van dit mooie en innoverende bedrijf keken wij onze ogen uit, want wie heeft er ooit al eens gehoord van een eb- en vloedsysteem voor waterplanten?

Onder het motto “ In iedere hand een waterplant! “ werden wij gastvrij ontvangen door Fiona Moerings. Volgens Fiona was dit altijd de gevleugelde uitspraak van oprichter Ronald Moerings in elke taal die hij sprak. Natuurlijk houden wij deze uitspraak, als grootste waterplantenkwekerij van Europa, graag in ere.

Ronald en Fiona zijn ooit, na een overname van het bedrijf van zijn oom in Boskoop, hun bedrijf in waterplanten gestart. Omdat de tuincentra waar zij de waterplanten aan leverden deze niet de aandacht gaven die Ronald vond dat ze nodig hadden, is hij gaan nadenken over een totaalconcept. Hij bedacht daarom een plan om met dit totaalconcept te ontzorgen en sindsdien hebben waterplanten binnen tuincentra de aandacht die hij vond dat ze nodig hadden.

De rest is inmiddels geschiedenis, want het bedrijf groeide uit de kluiten in Boskoop en verhuisde naar Roosendaal om van daaruit de markt in waterplanten nog verder te laten groeien. Er is inmiddels bijna geen tuincentrum meer waar geen waterplanten van Moerings te koop zijn, of het nu is onder eigen Moerings label of private label van bv Intratuin etc.

Waterplantenkwekerij Moerings staat ook nu nog steeds voor innovatie op het gebied van waterplanten en allerlei andere aanverwante totaalconcepten in combinatie met planten en waterplanten. Hierbij kun je denken aan drijvende plantenbakken tot aan complete winkeldisplays of winkelinrichtingen etc… teveel om op te noemen. Kortom, er is altijd wel een nieuw idee!

Na de indrukwekkende rondleiding hebben wij als Lionsclub Roosendaal een donatie van 750 Euro gedaan aan de Ronald Moerings Foundation. De Ronald Moerings Foundation steunt met de opgehaalde gelden en donaties het onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek/ Nederlands Kanker Instituut.

Mocht u naar aanleiding van het lezen interesse hebben in al het moois wat zij op waterplanten te bieden hebben? Kijk dan op moerings.nl en overtuig uzelf.

Deel dit bericht