Lions ontdekken de vele mogelijkheden van beton tijdens bedrijfsbezoek aan Concrete Valley

Onlangs hebben wij een bedrijfsbezoek gebracht aan Concrete Valley, waar wij welkom werden geheten door Pieter Nap, directeur-eigenaar van Concrete Valley, een ‘innovatieve productie-‘hub’ in het zuiden van Nederland’.

Aan de hand van een mooie presentatie vertelde Pieter gepassioneerd over het bedrijf en zijn geschiedenis. In Concrete Valley zijn 5 verschillende betonspecialisten gevestigd, te weten: ‘Waco’, ‘microbeton’, ‘mbX’, ‘Timber Structures’ en ‘Concrete Valley Projects’. The Valley is de plek waar slimme nieuwe technieken worden ontwikkeld, ideeën worden bedacht en hoogwaardige producten worden gemaakt. Van architectonische gevels, tot aan duikers en balkons.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1888, waarin de Rotterdamse cementsteenfabriek van Waning & Co startte. In al die jaren is ‘Waco’ uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van industriële betonelementen.

In 1979 Scheepsbouwer werd Ferrocem opgericht in het Rotterdamse havengebied. Ferrocem specialiseerde zich in het ontwerp en de productie van hoogwaardige zeiljachten vervaardigd uit ferrocement.

In 1998 gaat microbeton verder. Het eerste bedrijf dat gespecialiseerde bouwproducten van hogesterktebeton maakt.

Zo werden in 2012 de krachten gebundeld en werd de Concrete Valley Group opgericht. In 2014 is ‘mbX’ als specialist in producten met complexe geometrische vormen aan Concrete Valley toegevoegd.

Waar Waco, microbeton en mbX zich focussen op de productie van hoogwaardige prefab producten, zorgt en ontzorgt Concrete Valley Projects middels het turn-key concept voor projectbegeleiding en installatie van de elementen. Zo presenteerde Pieter ons mooie voorbeelden van aansprekende projecten die zij hebben gerealiseerd. Na de presentatie kregen wij een rondleiding in de fabriek waar wij met verbazing naar de vele mogelijkheden en voorbeelden konden kijken.

Na de afsluiting bij Concrete Valley verplaatsten wij ons naar het onlangs geopende restaurant ‘De Gouverneur’ in de Bergse binnenstad, voor een copieuze maaltijd.

Deel dit bericht