Deelname 2 Lions club Roosendaal leden Comrades marathon, opbrengst t.b.v. Benjamin Generation Zuid-Afrika.

Onze reis had meerdere doelen. Natuurlijk wilden we een mooie vakantie doorbrengen in één van de mooiste landen ter wereld met prachtige natuur en de “big five” in Kruger Park.

Daarnaast hebben ons gericht op de geweldige Comrades Marathon die we hebben gelopen.

De Comrades Marathon is een monstertocht van 90 km door een van de mooiste delen van Zuid-Afrika in de provincie Kwa Zulu Natal, maar ook tegelijkertijd een van de armste delen. De Comrades Marathon is een eerbetoon aan de gesneuvelden van de 1e wereld oorlog en diende daarom een onmenselijke race te zijn omdat de oorlog ook onmenselijk was. Door de vele bergen en de hoge temperatuur die vrijwel altijd boven de 30 graden is werd het houden van de race eerst verboden. Pas in 1921 stonden 40 atleten aan de start van de eerste editie. Tegenwoordig zijn dit er 25.000 en is het de oudste en de grootste ultramarathon ter wereld.

Voor onze Lions lid Henk Guise was het zijn 7e Comrades marathon in een tijd van 8.25 uur en voor ons andere Lions lid Kees van der Vliet zijn eerste deelname… hij was net voor de tijdlimiet van 12 uur gefinished in 11.59.59!. Hiervan had hij in eerste instantie geen idee, totdat hij op de nationale TV zenders groot nieuws was als de laatst binnenkomende deelnemer van de 2022 editie. Wij van Lions club Roosendaal juichen hun deelname uiteraard toe en zijn super trots op een dergelijke bijna onmenselijke prestatie in deze monstertocht.

Tot slot zijn we weer op bezoek geweest bij ons goede doel de “Benjamin Generation”.
Hier hebben we weer een mooie donatie kunnen doen van € 2.250,-. Daarnaast hebben we dankzij een donatie van Bruynzeel potloden en schrijfwaren de Benjamin Generation kunnen voorzien van pennen, potloden, stiften, slijpers etc voor hun school.
Ook dit is van grote waarde en hier kan de school zeer goed gebruik van maken.

De Benjamin Generation is ook een plek waar jongeren vanaf 18 jaar een aantal maanden kunnen helpen in de schoolvakantie. Prachtig om te doen. Dus heb je een zoon of dochter die dit graag zou willen doen, laat het ons weten.

Tot slot is het natuurlijk altijd mogelijk om voor een klein bedrag per maand een kind te “adopteren” waardoor er financiële zekerheid is voor een kind bij de Benjamin Generation.
Laat het ons weten of u daarvoor interesse hebt en wij zorgen voor de betreffende gegevens.

Al met al, weer heel mooi om écht iets te bieden in de armste delen van Zuid Afrika!

Lees hier ook het  interview met Henk Guise van RunningNL

Enkele links naar de betreffende websites.

Comrades Marathon Zuid-Afrika

https://www.comrades.com

Benjamin Generation

https://benjamingeneration.org

Deel dit bericht