Bezoek aan Koffiebranderij Van den Biggelaar

Laatst verkeerden wij in de bevoorrechte positie om een bedrijfsbezoek te brengen aan de Roosendaalse Koffiebranderij Van den Biggelaar. 
Uiteraard werden wij daar traditiegetrouw met koffie onthaald door eigenaar Rob Jansens, tezamen met twee van zijn vijf medewerkers. Alvorens we een rondgang in drie groepen kregen, vertelde hij met passie over zijn bedrijf dat hij in 2015 opgezet heeft, na 22 jaren ervaring bij grote concerns in koffie en thee op het gebied van marketing, sales en productontwikkeling. Hij heeft hiermee het aloude Roosendaalse merk ‘Biggelaar’ terug op de markt gebracht.
Koffiebranderij Van den Biggelaar richt zich voornamelijk op de professionele markt (horeca en bedrijven) met een compleet koffieconcept, bestaande uit apparatuur, service en producten.
Het kloppend hart van het bedrijf is natuurlijk de koffiebranderij waar in kleine volumes gebrand wordt, zodat iedere productie de juiste aandacht krijgt volgens de slow-roasttechniek.
De rondgang bestond uit 3 onderdelen, te weten uitleg/bezichtiging van de branderij, uitleg over het proces ‘van bes tot boon’ en verdiepte achtergrond van het bedrijf door Rob zelf.
Het was een uitermate interessant, informatief en gepassioneerd bedrijfsbezoek waarbij Van den Biggelaar de Roosendaalse geschiedenis weer terugbrengt!

Mocht u naar aanleiding van het lezen over ‘Biggelaar’ koffie en thee interesse hebben in al het lekkers wat zij te bieden hebben? Kijk dan op biggelaarkoffie.nl

Deel dit bericht